r d9285330

Ванільно - м'ятна кава

Інгредієнти (з розрахунку на турку об'ємом 500 мл) :

  • холодна вода
  • 4 ч.л. свежемолотого кави
  • 4 ч.л. цукру
  • 1 стручок ванілі
  • 5-7 невеликих листочків свіжої м'яти

Приготування:

1 . У розігріту турку кладемо цукор і чекаємо кілька секунд , щоб він почав танути. Засипаємо мелену каву і заливаємо холодною водою.
2 . Стручок ванілі розрізаємо на кілька частин і виймаємо насіння . Кладемо ваніль без насіння в турку . Ставимо на вогонь. Коли кавова шапка підніметься кілька разів , турку знімаємо з вогню і додаємо ванільні насіння , перемішуємо і даємо каву настоятися пару хвилин.
3 . У цей час м'ятні листочки покладемо в чашку , трохи придушити їх , щоб м'ята почала віддавати свій аромат і смак.
4 . Настоявся кави в турці відфильтруем від гущі і акуратно вильем в чашку з м'ятою.

У нас вийшов дуже запашна кава з ніжним смаком натуральної ванілі і м'яти

 q 85657be6q 405e0c36

Категорія: Кулінарія

6 корисних добавок до чаю

1 . Аніс . Його плоди корисно додавати в чай ​​, як тільки у Вас з'явилося неприємне шорсткувате відчуття в горлі. Такий чай можна приймати і якщо кашель уже почався - вилікується вийде набагато швидше. Аніс - хороший помічник у профілактиці та лікуванні запалень кишечника і нирок , кашлі , запальних процесах в легенях.

2 . Жасмин . Він допомагає впоратися із загальним занепадом сил і симптомами хронічної втоми , підніме знижений артеріальний тиск , збуджує апетит і заспокоює гастрит .

3 . Імбир . Корінь імбиру можна натирати на тертці і заварювати окропом або ж додавати шматочки відразу в заварку . Він чудово зігріває і бадьорить , активізує обмін речовин.

4 . Календула . Квіти та насіння календули мають бактерицидну дію , що може допомогти при ангіні чи застуду .

5 . Лаванда . Має заспокійливу і спазмолітичну засобом. Такий чай надасть просто чарівну дію при безсонні і неврозах.

6 . М'ята . Її запашні листочки , заварені з чорним чаєм можуть заспокоїти і розслабити ввечері. М'ята допомагає від нетравлення шлунка , при температурі або критичному спеці під час застуди чи грипу. М'ята зніме роздратування і зменшить кашель при бронхіті.

123

 

456

Категорія: Кулінарія

Запам'ятайте одне просте правило приготування шашлику : ніякого оцту !

Забудьте про існування оцту , якщо збираєтеся робити шашлик , а не жалюгідну подобу цієї страви , придумане в стінах громадського харчування тільки лише для того , щоб хоч якось використати шматки тухлого м'яса ... Ні , немає і ніколи - ніякого оцту ! !

Маринадом може служити сухе біле і червоне вино , кисле молоко, кефір , томатний сік , лимон , ріпчаста цибуля , майонез , соєвий соус ... Все, що завгодно , тільки не оцет

Кращі рецепти - маринадів :
1) гранатовий сік , перець , коріандр , рубаний ріпчасту цибулю ;
2 ) сухе вино , цибуля , сіль , перець , спеції ;
3 ) червоне або біле сухе вино , виноградний оцет , морква , цибуля , гвоздика , лавровий лист , часник , кмин , запашний перець;
4 ) лук , скислий томат ;
5 ) червоне сухе вино , лавровий лист , ялівець , чорний перець;
6 ) кефір , білий хліб , цибуля , сіль , перець;
7 ) дрібно нарізану цибулю , лимон , лавровий лист , перець , помідор , зелень. М'ясо та спеції перекласти шарами ;
8 ) 8 ст. л . йогурту , 3 часникових часточки , роздавлені через чеснокодавку , кубик 2,5 см імбиру натертого на тертці , сік 1 лимона , 1 ст л меленої куркуми , 1 ст. л . меленого коріандру , 1 ст. л меленого кмину , 1 /2 ст л меленого пекучого червоного перцю - чилі , сіль - за смаком. Добре перемішайте , використовуйте в якості маринаду .

chicken shashlik

Категорія: Кулінарія
UA TOP Bloggers